Ook Cinebergen staat traditiegetrouw in het teken van de Kunst10daagse (21 t/m 30 oktober). Naast de prachtige exposities van Wilma Hoebee en IJsbrand Hortensius zijn er diverse bijzondere kunstdocumentaires te zien. Ons theatercafé is doordeweeks geopend vanaf 11:00 uur en in het weekend vanaf 10:00 uur. Koffie/thee en lekkernijen staan klaar!

The Danish Collector: DeLacroix To Gauguin
In 2021 organiseerde de Royal Academy in Londen de expositie ‘Gauguin and the Impressionists: Masterpieces from the Ordrupgaard Collection’. Arts in Cinema legde deze unieke tentoonstelling vast in high definitionbeelden, dus haarscherp en in close-up.
vr 21 – 14:30

Life (Retrospectief Corbijn)
Anton Corbijns vierde speelfilm uit 2015 is een bijzondere biopic over de fotograaf Dennis Stock die voor Life Magazine een roadtrip maakte met Hollywoodlegende James Dean.
za 22 – 17:00

There Is A Place On Earth (inclusief Q&A)
Prachtdocumentaire van muzikante en kunstenares Ellen van den Honert die ons meeneemt op een poëtische reis rond de wereld waar we kunstenaars en natuurbeschermers ontmoeten die hun bijzondere krachten bundelen. Zondag 23 oktober is Ellen van den Honert aanwezig voor een Q&A en om vragen uit het publiek te beantwoorden.
zo 23 – 17:00

KCBeeldfragmenten (75 jaar KCB)
Korte beeldcollage van Marcus van Hoorn (zelf lid van het KCB) over 75 jaar Kunstenaars Centrum Bergen.
do 27 – 14:00

Napoleon: In the Name of Art
Weinigen weten dat Napoleon de ultieme kunstliefhebber was. In deze boeiende documentaire neemt acteur Jeremy Irons ons, in gezelschap van kunsthistorici, mee van de Dom in Milaan naar het Louvre in Parijs, daar waar al zijn kunstschatten opgeslagen zijn.
vr 28 – 14:30

Anton Corbijn Inside Out (Retrospectief Anton Corbijn)
Indrukwekkende documentaire en onthullend intiem portret van de wereldberoemde fotograaf en filmer Anton Corbijn door regisseur Klaartje Quirijns. Haar persoonlijke band met Corbijn geeft haar een ongekende toegang tot zowel de man als zijn werk.
za 29 – 17:00

Maken is het mooist (voorpremière)
Filmmaker Rolf Orthel bestudeert in zijn documentaire het creatieve proces en gaat hiervoor op zoek naar musici, kunstenaars en acteurs om hen te vragen wat hen verbindt met hun werk, wat ze in feite zoeken en hoe ze te werk gaan.
zo 30 – 17:00