Op zondag 12 november vieren we de diversiteit van de Europese cinema met European Arthouse Cinema Day!

Anselm
Unieke, prachtig vormgegeven filmervaring van Wim Wenders duikt diep in het werk van de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Anselm Kiefer, en onthult daarbij zijn levenspad, inspiratie, creatieve proces en zijn fascinatie voor mythe en geschiedenis.
zo 12 – 10:45

Sweet Dreams
Winnaar van het Gouden Kalf en de Nederlandse inzending voor de Oscars. Schitterend vormgegeven, satirisch familiedrama van Ena Sendijarevic verhaalt van een uiteenvallend suikerplantagegeslacht in Nederlands-Indië. Bekroonde hoofdrol voor Renée Soutendijk. En met verder o.a. Florian Myjer, Lisa Zweerman, Hans Dagelet.
zo 12 – 14:00

Onze Natuur, het Wilde België
Een ode aan het leven, een uniek visueel schouwspel over natuurwonderen welke je in een overvol land als België niet 1-2-3 zou verwachten. Een overweldigend gevoel van liefde ook voor onverwachte stukjes wilde natuur in het land van onze zuiderburen, in het wilde België.
zo 12 – 17:00

Anatomy of a Fall
Anatomie d’une chute (Gouden Palm) is een ijzersterk rechtbankdrama van Justine Triet. Niemand heeft iets gezien toen Samuel van het balkon van hun afgelegen chalet viel. Was het een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? Absolute topcinema!
zo 12 – 20:00