Retrospectief Anton Corbijn tijdens de Oktober Kunstmaand Bergen

Dat Anton Corbijn meer is dan uitsluitend een wereldberoemd fotograaf bewijst zijn retrospectief van speelfilms en documentaires, in de maand oktober in ons theater te bewonderen.

Naar aanleiding van de foto-expositie van Anton Corbijn rond Het Hof aan de Eeuwigelaan in Bergen welke te zien is van 1 oktober 2022 tot einde februari 2023, heeft Filmtheater Cinebergen een retrospectief gewijd aan zijn films en documentaires. Corbijn is tenslotte niet alleen een wereldberoemd fotograaf, ook als speelfilmregisseur heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend. Cinebergen wil dat illustreren door elke zaterdag van de maand een van zijn vier speelfilms te vertonen. In chronologische volgorde zijn dat: ‘Control’ (2007), ‘The American’ (2010), ‘A Most Wanted Man’ (2014) en ‘Life’ (2015). In het retrospectief mag de documentaire die Klaartje Quirijns in 2012 over hem heeft gemaakt, ‘Anton Corbijn Inside Out’, natuurlijk ook absoluut niet ontbreken.

Control
In Anton Corbijns speelfilmdebuut Control volgt hij het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis van 1972 tot aan zijn vroegtijdige dood in mei 1980.
ZA 1-10 om 17:00 uur

The American
In afwachting van instructies voor zijn allerlaatste klus verschanst huurmoordenaar Jack (George Clooney) zich in een Italiaans dorpje. Daar gaat hij te rade bij een priester en ontmoet hij een beeldschone vrouw.
ZA 8-10 om 17:00 uur

A Most Wanted Man
Anton Corbijns derde film uit 2014 is een ingenieuze spionage thriller gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John le Carré en vertolkt door een zeldzame sterrencast, waaronder Philip Seymour Hoffman.
ZA 15-10 om 17:00 uur

Life
Anton Corbijns vierde speelfilm uit 2015, is een bijzondere biopic over de fotograaf Dennis Stock die voor Life Magazine een roadtrip maakte met Hollywoodlegende James Dean.
ZA 22-10 om 17:00 uur

Anton Corbijn Inside Out
Indrukwekkende documentaire en onthullend intiem portret van de wereldberoemde fotograaf en filmer Anton Corbijn door regisseur Klaartje Quirijns. Haar persoonlijke band met Corbijn geeft haar een ongekende toegang tot zowel de man als zijn werk.
ZA 29-10 om 17:00 uur