Op 21 november 1996 opende Filmtheater Cinebergen haar deuren in het historische monument – voormalige houtzagerij in de vorige eeuw – ‘De Zwarte Schuur’, gelegen op het bosrijke landgoed van ‘t Oude Hof aan de Eeuwigelaan 7 in Bergen (NH).
cb3


Verbouwing
rietenstoelenBegonnen op rieten tuinstoelen werd er in 2008 grondig verbouwd en beschikt Cinebergen sindsdien over een schitterende filmzaal die ruimte biedt aan 100 zitplaatsen. Tegelijkertijd werd het aantal voorstellingen van 3 naar 6 per week uitgebreid. Bijna 90 vrijwilligers vertonen wekelijks kwaliteitsfilms voor een zo breed en divers mogelijk publiek. Vóór en na de film is er gelegenheid voor een drankje in het gezellige theatercafé.

Digitalisering
In april 2012 werd uiteindelijk ook onze trouwe 35mm projector naar beneden getakeld om plaats te maken voor een spiksplinternieuwe digitale projector. Een aanpassing die mede dankzij de steun van de sponsoren aan de actie 150×100  en een gift van 5000 euro van de Rabobank kon worden gerealiseerd. Om de gloednieuwe digitale projector uit te proberen en in te wijden werden tijdens de eerste 2 digitale voorstellingen alle sponsoren uitgenodigd en kon genoten worden van de verbeterde  beeld- en geluidskwaliteit.

Europa Cinemas
In december 2012 werd wederom een mijlpijl bereikt. Wat zo’n dikke 15 jaar geleden begon als een soort experiment, om ook in ons dorp voorstellingen van kwaliteitsfilms te organiseren, is uitgegroeid tot een van de meer succesvolle filmtheaters van ons land. Die status is gehonoreerd door het nieuws uit Parijs dat Cinebergen voortaan deel uitmaakt van het prestigieuze netwerk van Europa Cinemas. Een vorm van internationale erkenning, mag je stellen. En daarom durft Cinebergen het aan om aan haar 6 vaste voorstellingen nog twee op de dinsdag en woensdag toe te voegen.

nieuwe-interior

Verbouwing theatercafé
In augustus 2013 is het theatercafé ingrijpend verbouwd. Naast een nieuwe  toiletgroep heeft het theatercafé zelf een facelift ondergaan. Dit is tot stand gekomen mede dankzij het plaatsen van een nieuwe bar, een schenking van Piet-Jan van den Kommer Interiors.

Seniorenvoorstelling
Vanaf januari 2014 is een negende voorstelling toegevoegd en wel op de vrijdagmiddag. Dit om ook een ouder publiek de kans te geven van film te genieten.

Uitbreiding aantal voorstellingen
Vanaf januari 2016 zijn de reguliere voorstellingen uitgebreid met een voorstelling op de zondagochtend om 11.00 uur en de zaterdagmiddag om 16.30 uur. Daarmee komt het totaal op 11 reguliere voorstellingen per week.

Geautomatiseerd kassasysteem
Vanaf 1 januari 2017 kent Cinebergen een geautomatiseerd kassasysteem. U kunt reserveren door online, middels iDEAL, toegangskaarten te kopen. Na betaling ontvangt u een E-ticket waarmee uw toegang tot de voorstelling is gegarandeerd. Ook blijft het mogelijk toegangskaarten te kopen aan de kassa in de Zwarte Schuur, waarbij pinnen onze voorkeur heeft.
Vrienden van Cinebergen ontvangen vanaf 1 januari 2017 een korting op de toegangsprijs.