Corona-update (24 september 2020)
Het is alom bekend. De coronacrisis raakt met name de culturele sector hard. Zo zijn het ook voor ons, Cinebergen, momenteel zware tijden. Liefst 2,5 maand moesten we gesloten blijven, waarna we op 1 juni pas weer onze deuren konden openen. Met alle restricties van dien. Dat openen betekende immers dat we met alle corona-maatregelen slechts 34 van onze 100 zitplaatsen beschikbaar konden stellen, een situatie die tot nu toe voortduurt. Gelukkig hebben de trouwe bezoekers, en tijdens de afgelopen zomermaanden ook tal van vakantiegangers, toch de weg naar de Zwarte Schuur weten te vinden.

De beperkte stoelbezetting betekent uiteindelijk een enorme inkomstenderving. Gelukkig heeft de trouwe achterban, de Vrienden van Cinebergen, middels extra donaties Cinebergen door de eerste zware periode heen geholpen. Als dank voor die geweldige steun worden zij eerdaags in het zonnetje gezet middels een speciale filmvoorstelling. Hoe belangrijk de Vrienden van Cinebergen zijn, wordt hiermee nogmaals bevestigd. Word daarom Vriend en spoor al je vrienden aan om ook Vriend te worden.

Uiteraard doet Cinebergen ook zelf haar uiterste best om extra inkomsten te genereren. Zo stellen zij de Zwarte Schuur in de ochtenden beschikbaar voor alle mogelijke soorten bijeenkomsten. Onder het motto: mocht jouw woonkamer of vergaderruimte te klein zijn om familieleden, vrienden of personeelsleden te herbergen, dan is ons theatercafé en/of onze zaal voor jou wellicht de geschikte plek. Voor meer informatie: info@cinebergen.nl.

Verder blijft Cinebergen, zoals alle non-profit organisaties, ook afhankelijk van financiële steun, niet alleen op landelijk (NOW en TVL), maar ook op gemeentelijk niveau. De gemeente Bergen heeft voor dit jaar inmiddels een bedrag toegezegd.

Ondanks alle beslommeringen ten gevolge van de crisis is Cinebergen inmiddels toch al begonnen met de voorbereidingen voor haar 25-jarig jubileum volgend jaar november. Iets waar reikhalzend naar uitgekeken wordt!