altTijdens een Venetiaans Bal in kasteel Marquette in Heemskerk werden  donderdagavond 9 oktober jl. de NHN Business Awards uitgereikt.

De avond begon met een vip-diner met een groot aantal van de 350 ondernemers uit de provincie Noord-Holland en eindigde met een bal masqué. Naast de NHN Business Award werden tevens een Publieks Award en een Cultuur Award voor de beste Culturele Instelling van het jaar uitgereikt. De jury bestaande uit Ger Welbers (directeur RTVNH), Sander Heidinga (directeur Kuijs Reinder Kakes), Erwin Cardol (programmamanager Seed Valley), Kenan Yurdakadim (Olympia Uitzendbureau) en Martien den Blanken (Algemeen directeur PWN) had naast de Cultuurcompagnie Noord-Holland en het Klassiek Talentenfestival Monickendam ook Cinebergen genomineerd. En zowaar, Cinebergen wist bij het winnen van de Cultuuraward maar liefst 21 organisaties achter te laten. De jury wilde hiermee onderstrepen dat Cinebergen al 18 jaar een ondernemende stichting is met een belangrijke sociaal maatschappelijke functie voor de regio. “Cinebergen is niet alleen een bruisend filmtheater waar het beste van de wereldcinema te genieten valt, voor jong en oud, maar bovenal is zij een belangrijke sociaal maatschappelijke ontmoetingsplek. Educatie staat er hoog in het vaandel, en er wordt veelvuldig een brug geslagen naar verwante organisaties en andere kunstdisciplines. Dat zo’n 120 vrijwilligers zoiets kunnen realiseren is een onderscheiding waard”.

altVoorzitter Paul Hegeman is blij met de Cultuur Award: “Allereerst omdat er na tien jaar Business Awards dit jaar ook een Cultuur Award is toegevoegd. En dat in een tijd waarin de cultuur in ons land flink in de verdrukking zit. Daarnaast ervaar ik het als een aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. Een prijs is immers alleen maar van waarde als zij stimuleert tot nieuwe daden. Tenslotte is de prijs een ode aan teamverband, want Cinebergen bestaat bij de gratie van de onmetelijke inzet van haar inmiddels 117 vrijwilligers.
{youtube}Zm2GS8gBoGQ{/youtube}