In de rubriek ‘CineVrienden’ zijn de Vrienden van Cinebergen aan het woord. Onze trouwe achterban steunt ons door dik en dun, juist ook nu we het zo hard nodig hebben. Reden te meer om ze op deze wijze iets van een podium te verschaffen.

CineVriendin Rineke Huisman (29 mei 2020):
Deelt het gedicht Kunstliefde door de dichter des vaderlands (2013-2017) Anne Vegter. Hier hoor je het haar zelf voordragen. Ook deelt zij een mooi, toepasselijk gedicht van M. Vasalis:

Eb

Ik trek mij terug en wacht.
Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om. Ik ben een oceaan van wachten, waterdun omhuld door ’t ogenblik. Zuigend eb van het gemoed,
dat de minuten trekt en dat de vloed
diep in zijn duisternis bereidt.
Er is geen tijd. Of is er niets dan tijd?

M. Vasalis
(Uit: ‘Gedichten’, 1997)

 

CineVriend Pieter Bijlsma (29 mei 2020):
“Knus en gezellig, de woorden die mij bij Cinebergen te binnen schieten!
Fietsend door lommerrijke lanen ligt Cinebergen in het verschiet. En na koffie de film met dat speciale gevoel:
Geniet.”

 

CineVriendin Anneke Smit (22 mei 2020):
“Laat niet los wat uw hand begon, dan komt er zicht.
En daar moeten de kijkers het van hebben……uitzicht.
Op einde Corona.”

 

CineVriendin Bea Meurs (22 mei 2020):
“Cinebergen betekent voor mij een ontspannen middagje of avondje uit met mijn beste vriendin, gezellig ontvangen te worden ter plekke, een koffie mèt lekker koekje (avant Corona!) in de pauze en een wijntje nà bij d’Alderliefste
om de film te bespreken. Houd moed iedereen!”


“Hors Normes” van CineVriendin Marleen (8 mei 2020):

>> Tip! Klik hier voor muziek bij onderstaand bericht <<
“Tja nu vallen we met z’n allen buiten de normen van moeder aarde. Onze normen en waarden moeten bijgesteld, noodzakelijkerwijs!
En waarom haal ik dit nu aan?
Ik ben fan van CineBergen. Wonend aan de Meerweg, schep ik weleens op. Ik woon zo mooi in het huis van mijn opa en oma aan de bosrand zeg ik dan, en…ik heb een prachtig intiem cult-bioscoopje in mijn ” voortuin”!
Daar heb ik de prachtige film ” Hors Normes” gezien met mijn moeder. Ik hou niet alleen van films maar ook van de muziek die de film ondersteunen. Zo ook bij deze film. Na het bezoek zocht ik meteen het nummer op wat bij mij de tranen over mijn wangen liet biggelen. Grandbrothers “Bloodflow”.
Zondag is het moederdag. Waar kan ik mijn moeder nou mee verwennen? Zij kan net als velen geen kant op, voelt zich geïsoleerd.
” Toevallig” stond net, een uur geleden, een vriend van mijn zoon voor de deur. Een idee schoot als een vuurpijl door mijn gedachten. Deze vriend kan namelijk prachtig pianospelen. ” Zeg Karsten, zou jij hier bij mij in huis, a.s. zondag een klein intiem concertje willen geven voor mijn moeder en mijn zus?” ” Ja, natuurlijk wil ik dat!”
“Zou je dan het nummer ” Bloodflow” willen spelen? Als herinnering aan een mooie filmavond?”
Ook daarop was zijn antwoord ” ja”! Ondanks alles voel ik me gelukkig en verheug ik me op zondag als ik mijn lieve moeder ga verrassen en verblijden.”