Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

De 35ste editie van Cinekid Festival is voor het eerst echt overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook bij ons! Van maandag 18 t/m donderdag 21 oktober kijk je hier de mooiste films.

Programma Cinekid Festival

Anansi (4+)
De sprookjes uit Afrika over de spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West-Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. In deze nieuwe serie spannende animatiefilms is Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af. De grappige animaties hebben ook nog eens een mooie boodschap: ‘Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn‘. Met Nederlandse stemmen van o.a. Rogier Comproe, Roue Verveer en Arjan Ederveen.
MA 18 – 13:30 | WO 20 – 13:30 | DO 21 – 15:30

Wonderlijke Werelden (6+)
Ook dit jaar is er weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. In deze compilatie voor kinderen vanaf 6 jaar gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. Zo gaat de film Umbrellas over een meisje dat heel bang is voor de regenachtige wereld om haar heen. Maar met behulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. Ga mee op reis, met Umbrellas en nog veel meer avontuurlijke films!
DI 19 – 13:30 | DO 21 – 13:30

Mijn leven is een circus (8+)
De 12-jarige Laura is geboren in een circusfamilie en trekt al bijna haar hele leven rond met haar vader, Bill, die als clown optreedt. Laura verlangt echter naar een minder hectisch leven, en die droom lijkt uit te komen wanneer ze kans maakt om toegelaten te worden op een privéschool. Maar zal haar vader kunnen accepteren dat zijn dochter niet in zijn voetsporen zal treden? Een feelgood film, met een goede dosis humor en ontroering.
MA 18 – 15:30 | WO 20 – 15:30

Kinderen van gescheiden ouders (9+)
In vier verschillende jeugddocumentaires geven kinderen inzicht in hoe ze omgaan met een gescheiden gezinssituatie. Zo zien we o.a. Din, een 12-jarige aanvallende middenvelder van voetbalclub Baardwijk in Waalwijk. Toen zijn ouders drie jaar geleden gingen scheiden werd alles plotseling anders. Maar Din bleef stil, hij is niet zo’n prater en laat liever zijn benen op het voetbalveld spreken. Het zien van documentaires helpt kinderen kritisch te kijken, hun mening te vormen en verruimt bovendien hun blik op de wereld.
DI 19 – 15:30