In de rubriek ‘Cinegezichten’ zijn de gezichten achter Cinebergen aan het woord!

Het Cinegezicht van operateur Gerben van der Heide (22 mei 2020):
“De Zwarte Schuur is voor mij meer dan die plek waar je naar toe gaat voor een ervaring, mooie droom, goed verhaal of die ene acteur. Het is ook de plek waar ik achter het scherm (letterlijk) dagelijks aan het werk ben in de heerlijkste werkplek die ik me kan voorstellen. Met de sfeer van een woonkamer, hond luierend op de stoep, planten voor de ramen; het voelt voor mij aan als een tweede huis.
Na deze donkere tijd hoop ik samen met mijn collega’s weer licht te mogen brengen in de Zwarte Schuur. Zodat we weer kunnen genieten van al het moois dat de filmwereld ons te bieden heeft.
Als operateur hoef ik nu even niet te bepalen waar de pauze moet komen in de film. Die slaan we even over de komende tijd. We gaan gelukkig al gauw weer mooie films in het systeem zetten. Dat we dan weer gaan draaien en het licht op het doek mag schijnen. Nog heel even en dan mag het weer.”


Het Cinegezicht van barmedewerker Brigitte Hooijmans (8 mei 2020):
“Achter de bar staan, drankjes inschenken, koekje erbij…., dat is wat u ziet.
Voor mij begint de dienst al een 1,5 uur eerder met het opstarten van alle machinerie, lichten aan, muziek keuze bepalen, check schoon toilet, het inrichten van de bar en samen met de ondersteuning de puntjes op de i zetten, kaarsjes aan, kussens buiten, aanvullen van snoep, chips, heerlijke brownies en kokosbollen, check van de kassa, kortom alles wat u niet ziet. Maar wat fijn is als u binnenkomt.
Wat ik leuk vind aan mijn bardienst, eerst eens kijken naar de film dan passende muziek uitzoeken, en dan iedere bezoeker welkom heten en laten genieten van koffie, thee, fris of een wijntje-biertje. In deze warme sfeer even gezellig een 2 uurtjes uit zijn, in de middag of avond, laat mij daar maar een bijdrage aan leveren. Soms met een gesprekje, soms met een lach, soms met een dansje, alles wat past.
Mijn andere tijd besteed ik aan schrijven, sporten, Italiaanse avonturen en RaadGever-werk, vanuit het principe Slim&stout, is het leukste wat ik kan zijn: mezelf.
De vertraging, die we allemaal nu meemaken zal de waardering voor het kijken naar film in onze Zwarte Schuur bioscoop nog meer als bijzonder door u worden ervaren als het weer mogelijk is.
Ik zie uit naar onze ontmoeting.”

Het Cinegezicht van algemeen ondersteunend medewerker/ gastvrouw Liesbeth Kraakman (24 april 2020):
“In juni 2018 maakte ik deze foto. Vanwege het mooie licht, vanwege de ongedwongenheid die het uitstraalt en die de sfeer in ‘onze’ bioscoop zo karakteriseert. Hoe zal het gaan met de dames die hier zo genieten. Hoe gaat het met mijn collega’s, die ik lang niet allemaal ken maar waarvan een aantal me na aan het hart liggen. Ik hoop weer heel gauw gastvrouw te mogen zijn van vele filmliefhebbers maar vooral van degenen die de unieke setting van de Zwarte Schuur weten te waarderen. Op naar betere tijden!”


Het Cinegezicht van administratief medewerker Marga van der Wel (24 april 2020):
“Stil, zo stil…..
Ik ben nu 2,5 jaar werkzaam als vrijwilliger bij Cinebergen en ondersteun nog steeds met veel enthousiasme wekelijks de activiteiten op kantoor. Ik was me in het begin niet bewust van het brede pakket aan activiteiten om de Zwarte Schuur ‘te laten draaien’. Niet alleen in het theater bruist het, maar ook ‘achter de schermen’ dat kan ik zéker beamen.
Inmiddels heb ik mijn hart verpand aan dit mooie en uniek gelegen filmtheater. De rijk gevulde programmering van films (en nog ontelbare andere creatieve activiteiten; zoals bijvoorbeeld Food & Film & Cinekids & inmiddels ook live Opera en ballet-uitvoeringen) blijven me verrassen. Daarom was de acute stillegging van álles wat zo ‘normaal’ leek een onwerkelijk gevoel.
Maar ik weet zéker; er komt een moment dat ook Cinebergen weer onderdeel uitmaakt van het culturele leven in Bergen en omstreken. En ik weer fijn aan de slag kan in de Zwarte Schuur; daar verheug ik me NU al op……. Want het blijft een uniek en bruisend filmtheater!
Ik wens eenieder héél veel sterkte in deze bizarre en moeilijke tijd en tot later……”


Het Cinegezicht van assistent- coördinator Sophie:
“Mensen komen aan op de fiets, of wandelend, ze ontmoeten elkaar voor de Zwarte Schuur en zo gaan ze ook weer weg na een heerlijke filmmiddag. Alle zintuigen geprikkeld, een hoofd vol gedachten en nieuwe inzichten, ze hebben gelachen of zijn ontroerd. Ik zie dit iedere dag vanuit het raam van het kantoortje in de Zwarte Schuur. Geroezemoes in het theatercafé, bulderend gelach uit de zaal en prachtige filmmuziek hoor ik door de muren als ik op kantoor werk in de Zwarte Schuur. Nu is het stil. Ik hoop snel weer blije gezichten te zien vanuit het raam van het kantoor en door de muren het hele scala aan bioscoopklanken te horen.”