Vier het mee van 15 t/m 21 november 2021!

Het had een filmscène kunnen zijn. Op 21 november is het precies 25 jaar geleden dat Paul Hegeman en zijn filmminnende accountant Ruud Koning besloten op zoek te gaan naar een geschikte plek in Bergen om films te vertonen. Hun zoektocht eindigde al snel bij de door groen omzoomde Zwarte Schuur. Daar stond nog een partij rieten stoelen opgeslagen, en met de aanschaf van een filmdoek en 35mm-projector kon de show beginnen. Die duurt nu al liefst 25 jaar, waarbij de aankleding steeds spectaculairder werd, het geluid en beeld steeds beter, en de programmering zozeer uitgebreid dat al decennialang geen meesterwerk ons ontgaat. Dat kon en kan natuurlijk alleen maar, omdat de gedreven vrijwilligers en medewerkers die Bergens filmtheater draaiende houden onder de bezielende leiding van Bea Bode, een hechte filmfamilie vormen. Een familie die haar harmonie natuurlijk ook ontleent aan de steun van de Vrienden van Cinebergen, sponsors & adverteerders en de gemeente Bergen.

Alle reden dus om dit bijzondere jubileum van 15 t/m 21 november uitbundig mee te vieren. En bij een verjaardag horen natuurlijk cadeaus, maar zeer zeker ook traktaties. Daarom zijn er unieke landelijke voorpremière te zien en als voorproefje voor de kinderen op woensdagmiddag 17 november de nieuwe Sinterklaasfilm. Om het 25-jarig jubileum helemaal compleet te maken bieden we op deze voorstellingen een symbolische korting van € 2,50 aan. Wij kijken uit naar jullie komst! En, een mooier cadeau voor ons dan Vriend van Cinebergen te worden is er niet!


Programma (speciale voorpremières met jubileumkorting!)

Persona non Grata
Amusant en ondeugend drama over ongemakkelijke familierelaties. Als Laura naar de familieboerderij gaat om de bruiloft van haar broer te vieren, wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine, een oud klasgenootje dat haar ooit het leven zuur maakte.
ma 15 – 20:00

The Voice of Love
Vrij gebaseerd op het leven van, is deze ode aan Céline Dion. Met humor en warmte zien we hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic en die ene grote liefde, uitgroeit tot één van de grootste sterren ter wereld.
di 16 – 20:00

De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje
In dit nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen als hij de boot mist. Komt hij nog op tijd?
wo 17 – 15:45

Ich Bin Dein Mensch
Wetenschapper Alma wordt overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd en tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.
wo 17 – 20:00

The Duke
The Duke met Jim Broadbent en Helen Mirren is een komedie van het soort waar de Britten al decennialang in uitblinken. In 1961 steelt de 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington uit de National Gallery in Londen. Voor het losgeld heeft hij een goed doel in gedachten…
do 18 – 20:00

Tout s’est bien passé
Kan een euthanasiedrama een ode aan het leven zijn? Heel zeker, dat bevestigt François Ozon met zijn nieuwste meesterwerk. Met schitterend acteren van Andre Dusollier als de vader en Sophie Marceau als dochter Emmanuelle.
vr 19 – 20:00

Madres Paralelas
Nieuwe film van de Spaanse meester Pedro Almodóvar. Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit) bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.
za 20 – 10:45

Les Olympiades
De nieuwe film van Jacques Audiard (o.a. Un prophète, De rouille et d’os)! Vier jong volwassenen zijn op zoek naar liefde en een betekenis in hun leven. Een sensuele film met inhoud.
za 20 – 14:00

Annette
Nieuwe uiterst originele en virtuoze film van Leos Carax (Holy Motors) waarin de omstreden cabaretier Henry McHenry (Adam Driver) halsoverkop verliefd wordt op operazangeres Ann (Marion Cotillard). De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven evenwel voorgoed veranderen.
za 20 – 20:00

Falling for Figaro
In deze charmante romantische komedie geeft de succesvolle Millie (Danielle MacDonald) haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan (Joanna Lumley).
zo 21 – 14:00

One Second
Nieuw meesterwerk van de geniale Zhang Yimou is een ode aan de filmliefde. Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal te kunnen zien. Maar dan wordt er een filmrol gestolen door een weesmeisje…
zo 21 – 20:00